bewaar
Gemarineerde mosselen
Gemarineerde mosselen
bewaar

Gemarineerde mosselen

10 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

verse Zeeuwse mosselen

6 el

olijfolie

1 el

verse platte peterselie

1 tl

wittewijnazijn

Aan de slag

Was de mosselen onder de stromende kraan; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verhit 2 el olijfolie in een afsluitbare pan. Schep de mosselen erbij, draai het vuur laag en stoom de mosselen met de deksel op de pan in ca. 5 min. open. Schud de mosselen om en schep ze uit de pan. Roer de rest van de olijfolie, de peterselie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Druppel de peterselieolie over de mosselen.

algemeenStoom de overige mosselen open. Laat afkoelen en bewaar de mosselen afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast. Verwarm de mosselen de volgende dag in een beetje olie in een antiaanbakpan. Voeg eventueel wat extra kruiden naar smaak toe.