bewaar
Gegratineerde mosselen
Gegratineerde mosselen
bewaar

Gegratineerde mosselen

35 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

1 kg

panklare mosselen

2 sneetjes

oud witbrood

75 g

zachte roomboter

1 teentje

knoflook

3 eetlepels

verse peterselie

25 g

geraspte pittige kaas

evt.

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte mosselen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. In gesloten (mossel)pan mosselen met aanhangend water 7-8 min. koken, tot alle schelpen geopend zijn. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan laten afkoelen. Intussen in keukenmachine brood verkruimelen. Boter, knoflook, peterselie, kaas, 1-2 el mosselkookvocht, zout en peper door broodkruim roeren. Van elke mossel bovenste schelp afbreken. Schelphelften op bakplaat of in lage ovenschaal leggen (eventueel op laag zeezout, tegen het omvallen). Op elke mossel met theelepel schepje kruimmengsel leggen en licht aandrukken.

2

Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen ca. 10 min. in midden van oven schuiven, tot bovenkant goudbruin is. Warm serveren.