bewaar
Arnhemse kaasmeisjes
Arnhemse kaasmeisjes
bewaar

Arnhemse kaasmeisjes

25 min. bereiden
1 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

20 porties

200 g

bloem

1 zakje

gedroogde gist

100 ml

melk

100 g

koude roomboter

75 g

pittige kaas

½ eetlepel

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Bloem met mespunt zout boven kom zeven. In kommetje gist door melk roeren. Melkmengsel door bloem roeren. Boter toevoegen en tot soepel en glad deeg kneden. Deeg tot rol vormen en afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten.

2

Oven voorverwarmen op 175 ºC. Deegrol in 16-20 dunne plakjes snijden. Van plakjes balletjes rollen. Op met bloem bestoven werkvlak deegballetjes met deegroller tot kleine ovale vormen van ca. 12 cm lang rollen. Deegplakjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrooien met geraspte kaas en zeezout. Strooisel iets aandrukken. Koekjes in oven in ca. 15 min. goudbruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

algemeenLaat voor zoete Arnhemse meisjes de kaas en het zeezout weg. Rol de deegballetjes door wat grof kristalsuiker en bestrooi ze na het uitrollen met nog wat extra suiker.