Pretzels maken
Pretzels maken
bewaar
bewaar

Pretzels maken

Deze zelfgemaakte pretzels zijn voor elke gelegenheid geschikt.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
2 uur wachten
0waarderingen

Aan de slag

1

Meng in de kom van de staande mixer met deeghaak 50 g bloem met de gist en 130 ml lauwwarme water (40 °C). Laat ca. 10 min. staan tot het begin te schuimen.

2

Verwarm ondertussen de melk en de boter tot lauwwarm samen. Voeg de rest van de bloem, melk en boter, de suiker en het zout toe. Mix op de middelste stand in ca. 8 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.

3

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk deeg uit tot lange slierten van ca. 60 cm lang. Leg een sliert als een U-vorm neer en breng de uiteinden vervolgens naar binnen om elkaar heen. Breng de uiteinden naar de onderkant van de U om een pretzelvorm te vormen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat of plank en laat 1 uur in de koelkast rusten.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rest van het water met de bakingsoda in een grote pan aan de kook. Dompel de pretzel per stuk voorzichtig 1 min. in het water. Dit zorgt ervoor dat de pretzels een mooie donkerbruine, glanzende buitenkant krijgt. Haal met de schuimspaan eruit, laat uitlekken en verdeel ze vervolgens op twee met bakpapier beklede bakplaten.

5

Bestrooi met het zeezout. Maak een inkeping met een scherp mes in het dikste deel van elke pretzel en bak ze ca. 15 min. in de oven tot ze diepbruin zijn. Wissel de bakplaten halverwege. Laat je niet verleiden om de pretzels te vroeg uit de oven te halen; ze horen donkerbruin te zijn, dit geeft ze hun smaak.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pretzels maken

Deze zelfgemaakte pretzels zijn voor elke gelegenheid geschikt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig