Soft­pret­zels

Romantische lunch gepland? Vouw deze classic dan eens in een hartvorm in plaats van de gewoonlijke 'knoop'. Pure pretzel-love!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans borrelhapje Romantische lunch gepland? Vouw deze classic dan eens in een hartvorm in plaats van de gewoonlijke 'knoop'. Pure pretzel-love! 8 stuks
5 5

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • schuimspaan
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng met het lauwwarme water en de gist in een kom. Laat 10 min. staan. Voeg de bloem, 40 g van de boter voor 8 porties, de suiker en het zout toe. Kneed alles in 5 tot 7 min. met de hand tot een soepel, egaal deeg. Voeg bloem toe als het deeg te kleverig is. Neem het deeg uit de kom. Bestrijk de kom met de olie en leg het deeg terug. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
  2. Verwarm na het rijzen de oven voor op 230 °C. Bestrooi het werkblad met bloem. Maak een rol van het deeg en verdeel in 8 porties. Bestrijk je handen met een beetje olie (om het rollen makkelijker te maken) en rol elke portie uit tot ca. 50 cm. Vouw de deegrolletjes tot een pretzel- of hartjesvorm. Bestrijk de uiteinden van het deeg met water en druk goed aan.
  3. Breng een grote pan met het water aan de kook. Voeg de baking soda toe. Kook de pretzels een voor een 30 sec. Keer halverwege. Haal de pretzels er voorzichtig uit met een schuimspaan. Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12 tot 14 min. goudbruin. Haal de pretzels uit de oven, bestrijk ze met de rest van de zachte boter en bestrooi met het zeezout.

combinatietip:

Lekker met mosterd

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Februari 2017

Softpretzels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soft­pret­zels

1
1
  • 120 ml melk
  • 120 ml lauwwarm water
  • 7 g gedroogde gist

Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng met het lauwwarme water en de gist in een kom. Laat 10 min. staan.

2
2
  • 400 g bloem
  • 40 g ongezouten boter
  • 2 tl suiker
  • 1 el zout

Voeg de bloem, boter, suiker en het zout toe. Kneed alles in 5 tot 7 min. met de hand tot een soepel, egaal deeg.

3
3

Voeg bloem toe als het deeg te kleverig is.

4
4
  • 1 el (zonnebloem)olie

Neem het deeg uit de kom. Bestrijk de kom met de olie en leg het deeg terug.

5
5

Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.

6
6

Verwarm na het rijzen de oven voor op 230 °C.

7
7
  • 15 g bloem

Bestrooi het werkblad met bloem. Maak een rol van het deeg en verdeel in 8 porties.

8
8

Bestrijk je handen met een beetje olie (om het rollen makkelijker te maken) en rol elke portie uit tot ca. 50 cm.

9
9

Vouw de deegrolletjes tot een pretzel- of hartjesvorm. Bestrijk de uiteinden van het deeg met water en druk goed aan.

10
10
  • 2 liter water
  • 25 g baking soda

Breng een grote pan met het water aan de kook. Voeg de baking soda toe. Kook de pretzels een voor een 30 sec. Keer halverwege.

11
11

Haal de pretzels er voorzichtig uit met een schuimspaan.

12
12

Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12 tot 14 min. goudbruin.

13
13
  • 15 g ongezouten boter
  • 1 el grof zeezout

Haal de pretzels uit de oven, bestrijk ze met de zachte boter en bestrooi met het zeezout.

combinatietip:

Lekker met mosterd

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.