Mi­ni­kaas­soes­jes

(33) waardeer
borrelhapje 25 stuks
3 33

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan 150 ml water met blokjes boter en mespunt zout aan de kook brengen. Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot deeg als bal van bodem van pan loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer een voor een door deeg kloppen, tot deeg gaat glanzen. Kaas door deeg mengen. Bakplaat met bakpapier bekleden. Van deeg met behulp van 2 natte theelepels, op enige afstand van elkaar, ca. 40 kleine bergjes vormen op bakplaat. Pijnboompitten over bovenkant van deegbergjes verdelen en bestrooien met zeezout. Bakplaat in midden van oven schuiven en soesjes in ca. 10 min. lichtbruin en gaar bakken (ze laten dan makkelijk los van bakpapier). Oven uitschakelen en soesjes met ovendeur op kier voorzichtig laten afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.