bewaar
Mosselen met pijnboompittensaus
Mosselen met pijnboompittensaus
bewaar

Mosselen met pijnboompittensaus

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

25 porties

1 kg

mosselen

2 teentjes

knoflook

2 zakjes

pijnboompitten

witte peper

1 mespunt

suiker

4 eetlepels

olijfolie

2½ eetlepel

citroensap

5 g

verse dille

10 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Mosselen goed afspoelen onder koud stromend water. Kapotte exemplaren en mosselen die ook na flinke tik op aanrecht niet dichtgaan, weggooien. Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. In keukenmachine pijnboompitten tot poeder malen. Knoflook, mespunt peper, suiker, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel citroensap toevoegen. Kort pureren tot samenhangend geheel. Verder pureren en intussen rest van olie en rest van citroensap lepelsgewijs toevoegen. Mosselen boven zeef afgieten en kookvocht opvangen. Mosselen uit schelpen nemen en schelpen halveren. Mosselen terugdoen in halve schelpen. Pijnboompittensaus met ca. 4 à 5 eetlepels mosselkookvocht pureren tot dik vloeibare saus. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Eventueel meer kookvocht toevoegen. Dille en peterselie fijnknippen. Ca. 1/2 eetlepel saus over iedere mossel in schelp scheppen. Bestrooien met dille en peterselie.