bewaar
Spaghettini met mosselen
Spaghettini met mosselen
bewaar

Spaghettini met mosselen

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

1 kg

mosselen

300 g

spaghettini

2 x 300 g

broccoli

1

rode peper

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

125 ml

droge witte wijn

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die beschadigd zijn of openstaan. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de peper en knoflook 2 min. Leg de mosselen erbij. Voeg de wijn toe en bak de mosselen al omscheppend in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Verwijder de mosselen die niet openstaan.

3

Meng de pasta met de peterselie en wat peper door de mosselen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de broccoli.

tip

algemeenEten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door visbouillon en laat de rode peper achterwege.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.