bewaar
Selderijremoulade met gerookte forel
Selderijremoulade met gerookte forel
bewaar

Selderijremoulade met gerookte forel

15 min. bereiden
30 min. wachten
57waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

ei

1 el

mosterd

1 el

wittewijnazijn

150 ml

zonnebloemolie

½

knolselderij

½

citroen

½ bakje

platte peterselie

1

gerookte forelfilet

Dit heb je nodig

  • (amuse)lepels, keukenmachine

Aan de slag

1

Meng de eidooier, mosterd en azijn in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schenk tijdens het mengen langzaam de olie erbij; eerst druppelsgewijs, daarna in een straaltje. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de knolselderij in zo fijn mogelijke reepjes (julienne). Meng in een kom met de mayonaise, het citroensap en de peterselie. Dek af en zet 30 min. in de koelkast. Verdeel de remoulade over de 10 lepels, leg er een stukje forelfilet op en serveer direct.

algemeenLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.

Selderijremoulade met gerookte forel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig