Kruid­no­ten

Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.

  • gebak
  • 10 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2.305) waardeer
hollands gebak Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst. 10 personen
3 2.305

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
  2. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletjes. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
  3. Bak ze in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

variatietip:

Drie versiertips: 1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikerhartjes. 3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met regenboogfantasie.

bewaartip:

Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.

video

Pe­per­no­ten ma­ken

kookles-interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kruidnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruid­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout

Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.

3
3
  • 4 el halfvolle melk

Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.

4
4

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van.

5
5

Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletjes. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

6
6

Bak ze in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

variatietip:

Drie versiertips: 1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikerhartjes. 3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met regenboogfantasie.

bewaartip:

Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.