bewaar
Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla
Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla
bewaar

Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla

Vanavond een lekker snel vegagerecht op tafel.

15 min. bereiden
6 min. wachten
pittig
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

afbakshoarmabroodjes

300 g

verse spitskool

30 g

verse peterselie

2

rode pepers

1

perssinaasappel

2 el

gembersiroop

200 ml

zure room

150 g

peen julienne

2 el

traditionele olijfolie

210 g

falafel

Vanavond een lekker snel vegagerecht op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de shoarmabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Maak de spitskool en de peterselie schoon en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers snijd de pepers in kleine ringetjes. Pers de helft van sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes. Klop het sinaasappelsap met de gembersiroop door zure room. Meng de spitskool, de peterselie, de rode peper, de stukjes sinaasappel en de peen julienne mengen met de roomdressing.

3

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met de koolsalade en de falafel. Serveer de rest van de salade erbij.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.