Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla
Vanavond een lekker snel vegagerecht op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 afbakshoarmabroodjes (pak)
- 300 g verse spitskolen
- 30 g verse peterselie (zakje)
- 2 rode pepers
- 1 perssinaasappel
- 2 el gembersiroop
- 200 ml zure room
- 150 g peen julienne
- 2 el traditionele olijfolie
- 210 g falafel (schaal)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de shoarmabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de spitskool en de peterselie schoon en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers snijd de pepers in kleine ringetjes. Pers de helft van sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes. Klop het sinaasappelsap met de gembersiroop door zure room. Meng de spitskool, de peterselie, de rode peper, de stukjes sinaasappel en de peen julienne mengen met de roomdressing.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met de koolsalade en de falafel. Serveer de rest van de salade erbij.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 750 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 8 afbakshoarmabroodjes
Bak de shoarmabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 300 g verse spitskolen
- 30 g verse peterselie
- 2 rode pepers
- 1 perssinaasappel
- 2 el gembersiroop
- 200 ml zure room
- 150 g peen julienne
Meng de spitskool, de peterselie, de rode peper, de stukjes sinaasappel en de peen julienne mengen met de roomdressing.
- 2 el traditionele olijfolie
- 210 g falafel
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met de koolsalade en de falafel. Serveer de rest van de salade erbij.