Brood­je sho­ar­ma met spits­kool

Dit Arabische broodje warm vlees is volledig ingeburgerd.

(92) waardeer
hoofdgerecht Dit Arabische broodje warm vlees is volledig ingeburgerd. 4 personen
3 92

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C of gasovenstand 5. Snipper de ui. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en de paprika ca. 2 min. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak ca. 4 min. mee.
  2. Bak ondertussen de shoarmabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de kool aan het vlees toe en roerbak nog ca. 4 min. mee. Breng op smaak met ketjap. Serveer de shoarma met de shoarmabroodjes.

combinatietip:

Lekker met patat frites.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 38-39

Broodje shoarma met spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je sho­ar­ma met spits­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C of gasovenstand 5.

2
2
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • ½ verse spitskool

Snipper de ui. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 400 g shoarmavlees

Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en de paprika ca. 2 min. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak ca. 4 min. mee.

4
4
  • 8 afbakshoarmabroodjes

Bak ondertussen de shoarmabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.

5
5
  • 2 el ketjap manis

Voeg de kool aan het vlees toe en roerbak nog ca. 4 min. mee. Breng op smaak met ketjap. Serveer de shoarma met de shoarmabroodjes.

combinatietip:

Lekker met patat frites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.