bewaar
Shoarmabroodjes met groenteballetjes en wortel-sinaasappelsalade
Shoarmabroodjes met groenteballetjes en
	 wortel-sinaasappelsalade
bewaar

Shoarmabroodjes met groenteballetjes en wortel-sinaasappelsalade

15 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

1 zak

peen julienne

75 ml

sinaasappelsap

1 teen

knoflook

200 g

Griekse yoghurt

3 el

olijfolie

2 schaaltjes

groenteballetjes

1 pak

shoarmabroodjes

1 zak

ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Aan de slag

Marineer de wortelreepjes in het sinaasappelsap. Pers een halve teen knoflook boven de salade uit en voeg zout en peper naar smaak toe. Pers de andere halve teen uit boven de yoghurt, roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de groenteballetjes in 4-5 minuten rondom gaar. Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster. Snijd de broodjes open, beleg ze met wat ijsbergsla en de vegetarische balletjes. Garneer elk broodje met een lepel knoflookyoghurt. Roer de rest van de knoflookyoghurt om met de rest van de olie en een eetlepel water en schep dit door de rest van de ijsbergsla. Serveer de shoarmabroodjes met de wortel-sinaasappelsalade en de ijsbergsla.

tip

algemeenKalkoenreepjes zijn een alternatief voor de groenteballetjes.