bewaar
Panzanellasalade
Panzanellasalade
bewaar

Panzanellasalade

Italiaanse salade met brood, tomaten, paprika en avocado.

15 min. bereiden
389waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ciabatta afbakbrood

250 g

tomaat

3

bosuien

1

citroen

1

gele paprika

30 g

verse peterselie

4 el

olijfolie extra vierge

2

avocado's

Italiaanse salade met brood, tomaten, paprika en avocado.

Aan de slag

1

Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Laat afkoelen. Snijd de tomaten in stukken en de bosui in ringetjes. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur het brood in stukjes en schep het brood om met de tomaat, bosui, paprika en peterselie.

2

Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de salade ermee. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel de avocado over de salade.

tip

algemeenDeze salade wordt nog rijker van smaak als je hem 3 uur van tevoren maakt. Zo kunnen alle smaken in het brood trekken. Voeg in dat geval de avocado pas op het laatst toe, anders verkleurt hij. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Panzanellasalade

Instructievideo - 02:46 min.