Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing

bijgerecht
2 personen
3
21
Advertentie
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 krop romainesla
- ½ ciabatta afbakbrood (verkruimeld)
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- ¼ citroen (geperst)
- 1 mespunt gedroogde tijm
- 1 theelepel grove mosterd
- 100 g pittige kaas ((bijv. grana padano), in flinters)
Keukenspullen
- kleine ovenschaal, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren in steelpannetje 7 min. koken, onder koud stromend water afspoelen, pellen en in vieren snijden. Slabladeren grondig wassen en goed drogen. Brood in ovenschaal omscheppen met 4 el olie, knoflook en zout en peper naar smaak. Brood in ca. 20 min. in midden van oven krokant bakken, af en toe omscheppen. Croutons (= gebakken broodblokjes) uit oven nemen en laten afkoelen.
- Intussen van citroensap, tijm, mosterd en rest van olie in jampotje dressing schudden, met zout en peper op smaak brengen. Slabladeren met dressing omscheppen en partjes ei erop leggen. Met croutons en kaas bestrooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 452 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 17 g
- vet 36 g