bewaar
Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing
Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en
	 citroendressing
bewaar

Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

eieren

1 krop

romainesla

½

ciabatta afbakbrood

100 ml

olijfolie extra vierge

1 teentje

knoflook

¼

citroen

1 mespunt

gedroogde tijm

1 theelepel

grove mosterd

100 g

pittige kaas

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren in steelpannetje 7 min. koken, onder koud stromend water afspoelen, pellen en in vieren snijden. Slabladeren grondig wassen en goed drogen. Brood in ovenschaal omscheppen met 4 el olie, knoflook en zout en peper naar smaak. Brood in ca. 20 min. in midden van oven krokant bakken, af en toe omscheppen. Croutons (= gebakken broodblokjes) uit oven nemen en laten afkoelen.

2

Intussen van citroensap, tijm, mosterd en rest van olie in jampotje dressing schudden, met zout en peper op smaak brengen. Slabladeren met dressing omscheppen en partjes ei erop leggen. Met croutons en kaas bestrooien.