Ko­kos-fruit­ca­ke

Een echte tropische verrassing.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(86) waardeer
nagerecht Een echte tropische verrassing. 12 personen
3 86

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de basterdsuiker los met de eieren en zout. Roer de boter er goed door. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
  2. Zeef de bloem. Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, ananas en rasp door het eimengsel tot je een mooi, romig beslag hebt. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
  3. Controleer met de satéprikker op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 95 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kokos-fruitcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-fruit­ca­ke

1
1
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 250 ml culinair vloeibaar
  • 1 medium handsinaasappel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de basterdsuiker los met de eieren en zout. Roer de boter er goed door. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

2
2
  • 250 g tarwebloem
  • 2 el bakpoeder
  • 200 g verse ananasstukjes
  • 100 g gemalen kokos

Zeef de bloem. Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, ananas en rasp door het eimengsel tot je een mooi, romig beslag hebt. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

3
3

Controleer met de satéprikker op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.