bewaar
Kokos-fruitcake
Kokos-fruitcake
bewaar

Kokos-fruitcake

Een echte tropische verrassing.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
88waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

witte basterdsuiker

3

middelgrote eieren

250 ml

culinair vloeibaar

1

medium handsinaasappel

250 g

tarwebloem

2 el

bakpoeder

200 g

verse ananasstukjes

100 g

gemalen kokos

Dit heb je nodig

  • sateprikker

Een echte tropische verrassing.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de basterdsuiker los met de eieren en zout. Roer de boter er goed door. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

2

Zeef de bloem. Meng de bloem, het bakpoeder, de kokos, ananas en rasp door het eimengsel tot je een mooi, romig beslag hebt. Schep het beslag in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

3

Controleer met de satéprikker op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.