bewaar
Worteltjestaart (carrot cake)
Worteltjestaart (carrot cake)
bewaar

Worteltjestaart (carrot cake)

Door de heerlijke smaken van de carrot cake vergeet je dat je ook nog winterpeen eet! Extra lekker met de frosting.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
618waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

medium handsinaasappels

95 g

ongebrande hazelnoten

1 tl

gemalen kaneel

140 ml

zonnebloemolie

250 g

lichtbruine basterdsuiker

2

middelgrote eieren

200 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

300 g

winterpenen

50 g

poedersuiker

200 g

zuivelspread

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • brownievorm (28 x 18 cm), ingevet

  • sateprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom.

2

Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.

3

Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Meng de zuivelspread met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap (per taart) in een kom. Bestrijk de taart ermee.

serveertipGarneer eventueel met worteltjes van marsepein.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worteltjestaart (carrot cake)

Door de heerlijke smaken van de carrot cake vergeet je dat je ook nog winterpeen eet! Extra lekker met de frosting.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig