Worteltjestaart (carrot cake)
Carrot cake maken? Probeer eens deze variant met sinaasappel en frosting.

Advertentie
Ingrediënten
- 95 g ongebrande hazelnoten (bakje)
- 2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
- 1 tl gemalen kaneel
- 140 ml zonnebloemolie
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 200 g tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 300 g winterpeen
- 50 g poedersuiker
- 185 g roomkaas naturel (bakje)
Keukenspullen
- keukenmachine
- rasp
- brownievorm
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.
- Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
- Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 110 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Worteltjestaart (carrot cake)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Worteltjestaart (carrot cake)
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
- 95 g ongebrande hazelnoten
Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
- 2 medium handsinaasappels
Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit.
- 1 tl gemalen kaneel
- 140 ml zonnebloemolie
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 middelgrote eieren
Doe de hazelnoten samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.
- 200 g tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor.
- 300 g winterpeen
Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
- 2 g boter om in te vetten
Vet de brownievorm in. Schep het beslag in de brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.
Controleer na 50 min. op gaarheid: prik met een satéprikker in het midden van de taart, als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.
Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
- 50 g poedersuiker
- 185 g roomkaas naturel
Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.