bewaar
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
bewaar

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens

40 min. bereiden
1 uur wachten
35waarderingen

Ingrediënten

1 theelepel

koenjit

2 theelepels

zwarte peper

4 tenen

knoflook

1

rode peper

1

ui

1 kg

kipdrumsticks

olie om te frituren

2

eieren

4 eetlepels

bloem

2 eetlepels

paneermeel

2 theelepels

knoflookpoeder

Dit heb je nodig

  • wok

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.

2

Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper.

3

Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.

tip

algemeenLekker met orak arik (groenten met ei): Verhit 1 el olie in de wok, bak hierin 2 gesneden tenen knoflook en 1 gesnipperde ui met 1 verkruimeld bouillonblokje. Roer er stukken paksoi en 2 rauwe eieren door. Breng op smaak met ketjap.