Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
Ingrediënten
6 personen
1 theelepel
koenjit
2 theelepels
zwarte peper
4 tenen
knoflook
1
rode peper
1
ui
1 kg
kipdrumsticks
olie om te frituren
2
eieren
4 eetlepels
bloem
2 eetlepels
paneermeel
2 theelepels
knoflookpoeder
Dit heb je nodig
wok
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.
Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper.
Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens

hoofdgerecht
null personen
280 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.
Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper.
Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.
algemeen:Lekker met orak arik (groenten met ei): Verhit 1 el olie in de wok, bak hierin 2 gesneden tenen knoflook en 1 gesnipperde ui met 1 verkruimeld bouillonblokje. Roer er stukken paksoi en 2 rauwe eieren door. Breng op smaak met ketjap.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 theelepel koenjit
2 theelepels zwarte peper
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 ui
1 kg kipdrumsticks
0 olie om te frituren
2 eieren
4 eetlepels bloem
2 eetlepels paneermeel
2 theelepels knoflookpoeder
Dit heb je nodig
wok
staafmixer of keukenmachine