bewaar
Serranohampakketjes
Serranohampakketjes
bewaar

Serranohampakketjes

De peer gaar je in sherry en honing: dat zorgt voor de verfijnde zoete smaak van dit voorgerecht.

20 min. bereiden
209waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

Conference peer

150 ml

sherry medium dry

1 el

vloeibare honing

300 g

Manchego kaas

80 g

serranoham

15 g

verse bieslook

De peer gaar je in sherry en honing: dat zorgt voor de verfijnde zoete smaak van dit voorgerecht.

Aan de slag

1

Schil de peer en snijd in partjes.

2

Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerend op en laat het geheel 2-3 min. inkoken. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 min. tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.

3

Snijd de korstjes van de stukjes manchego en snijd elk stuk in 8 puntjes.

4

Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Leg er een puntje manchego op, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Rol de plakjes op. Leg de pakketjes op een platte schaal. Druppel er wat sherrysiroop over en bestrooi royaal met peper. Bon appétit!

algemeenBewaar de pakketjes tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen. Dan komt de smaak beter tot zijn recht.