Kipdrumsticks in sinaasappel-honingmarinade

borrelhapje
10 stuks
3
37
Advertentie
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 4 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 10 kipdrumsticks
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Sinaasappels schoonboenen en schil raspen. Vruchten uitpersen. In kom marinade kloppen van sinaasappelsap en -rasp, knoflook en alle vloeibare ingrediënten. Drumsticks op enkele plaatsen met vork inprikken, zodat marinade goed kan intrekken. Drumsticks naast elkaar in lage schaal leggen en marinade erover schenken. Afgedekt in koelkast minstens 1 uur marineren, af en toe omdraaien.
- Oven voorverwarmen op 225 °C. Drumsticks uit marinade nemen en bestrooien met zout en peper. Drumsticks op rooster leggen en 25-30 min. roosteren, tot vel bruin en krokant is en drumsticks gaar zijn. Af en toe omdraaien.
Tip:
Deze snack kan ook als hoofdgerecht gegeten worden. Reken op 2-3 kipdrumsticks per persoon of neem voor ieder een kippenbout. Serveer er witte rijst en komkommersalade bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 75 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g