bewaar
Rundvlees teriyaki met sesam-broccoli
Rundvlees teriyaki met sesam-broccoli
bewaar

Rundvlees teriyaki met sesam-broccoli

In Japan zijn ze gék op broccoli, en wij ook. Zeker in combinatie met rundvlees en sojasaus.

20 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

sherry medium dry

5 el

Japanse sojasaus

2 el

vloeibare honing

400 g

broccoli

5 el

zonnebloemolie

3 el

sesamzaadjes

½

limoen

1 el

sesamolie

4

biefstukken

In Japan zijn ze gék op broccoli, en wij ook. Zeker in combinatie met rundvlees en sojasaus.

Aan de slag

1

Breng de sherry aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg van het vuur af 4 el sojasaus en de honing toe. Zet apart.

2

Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli. Kook de roosjes 4 min. Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het sesam­zaad in 1 min. goudbruin.

3

Pers de limoen uit. Meng het limoensap met de sesamolie en 1 el sojasaus en het sesamzaad plus olie toe. Schep door de broccoli en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. Keer halverwege. Draai het vuur uit. Voeg de sherrysaus toe en wentel de biefstukken erdoor.

5

Laat nog 2-3 min. afgedekt rusten in de pan. Snijd het vlees in plakjes, schep de sherrysaus erbij en serveer met de broccoli. Lekker met noedels.

tip

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.