bewaar
Tori teriyaki
Tori teriyaki
bewaar

Tori teriyaki

Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen. Lekker met rijst en groene groenten.

15 min. bereiden
428waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 cm

verse gember

600 g

kipdijfilet

2

bosuien

100 ml

droge sherry

100 ml

Japanse sojasaus

3 el

kristalsuiker

3 el

zonnebloemolie

1 tl

geroosterde sesamzaadjes

Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen. Lekker met rijst en groene groenten.

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.

2

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 min. gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.

combinatietip Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.