
Tori teriyaki
Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen. Lekker met rijst en groene groenten.
Ingrediënten
4 personen
1 cm
verse gember
600 g
kipdijfilet
2
bosuien
100 ml
droge sherry
100 ml
Japanse sojasaus
3 el
kristalsuiker
3 el
zonnebloemolie
1 tl
geroosterde sesamzaadjes
Aan de slag
Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 min. gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.
combinatietip Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.