Sa­la­de van ser­ra­no­ham en gra­naat­ap­pel

Het enige wat je voor deze kleurrijke salade hoeft te doen, is alle prachtige ingrediënten bij elkaar voegen.

(188) waardeer
italiaans voorgerecht Het enige wat je voor deze kleurrijke salade hoeft te doen, is alle prachtige ingrediënten bij elkaar voegen. 4 personen
3 188

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang 3 el sap (per 4 personen) op in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Voeg 1 el limoensap (per 4 personen) met de honing, cayennepeper en olie toe aan het sinaas appelsap en klop tot een dressing.
  2. Verdeel de ham over de borden. Verdeel de sla, sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het limoenrasp.

variatietip:

Slamelange landkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de slamelange landkers ook vervangen door slamelange rode biet.

variatietip:

Fan van een andere ham? Je kunt ook prima parma-, coburgerham, Schwarzwalder schinken of een andere rauwe ham gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade van serranoham en granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ser­ra­no­ham en gra­naat­ap­pel

1
1
  • 2 medium handsinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

2
2

Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang 3 el sap (per 4 personen) op in een kommetje.

3
3
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit.

4
4
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2½ el (olijf)olie

Voeg 1 el limoensap (per 4 personen) met de honing, cayennepeper en olie toe aan het sinaasappelsap en klop tot een dressing.

5
5
  • 200 g serranoham
  • 80 g slamelange landkers
  • 100 g verse granaatappelpitjes

Verdeel de ham over de borden. Verdeel de sla, sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing.

6
6

Bestrooi met het limoenrasp.

variatietip:

Slamelange landkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de slamelange landkers ook vervangen door slamelange rode biet.

variatietip:

Fan van een andere ham? Je kunt ook prima parma-, coburgerham, Schwarzwalder schinken of een andere rauwe ham gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.