Sa­la­de met peer, ser­ra­no­ham en man­chego

Dit is de lente op je bord: een frisse salade van doperwten, peer en ham.

(43) waardeer
hoofdgerecht Dit is de lente op je bord: een frisse salade van doperwten, peer en ham. 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af. Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.
  2. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Schaaf de kaas in flinters. Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Salade met peer, serranoham en manchego

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met peer, ser­ra­no­ham en man­chego

1
1
  • 200 g verse doperwten

Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af.

2
2
  • 3 kropjes babyromainesla

Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.

3
3
  • ½ perssinaasappel
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el (olijf)olie

Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten.

4
4
  • 2 Conference handperen
  • 200 g serranoham
  • 100 g Manchego kazen

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Schaaf de kaas in flinters.

5
5
  • 50 g gezouten pecannoten

Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.