bewaar
Witloffrittata met kaas uit de oven
Witloffrittata met kaas uit de oven
bewaar

Witloffrittata met kaas uit de oven

15 min. bereiden
25 min. wachten
155waarderingen

Ingrediënten

500 g

witlof

1 eetlepel

olijfolie

1

rode peper

4

eieren

50 ml

melk

1 zakje

verse peterselie

1 schaaltje

Hollandse geitenkaas

1 zak

rucola slamelange

1

brood

Dit heb je nodig

  • ronde glazen ovenschaal (Ø 25 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bittere kern uit de onderkant van de witlof en de rest van de witlof in fijne reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin het pepertje (indien je van extra pittig houdt, fruit je de zaadjes mee). Voeg de witlof toe en roerbak 3-4 minuten. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze samen met de geitenkaas en de witlof door het eiermengsel. Schenk dit mengsel in de ovenschaal en laat het 25 minuten gaar worden in de hete oven. Snijd de witloffrittata in punten en serveer met de rucolasla melange en dikgesneden brood.

tip

algemeenOok met geraspte oude kaas is deze witloffrittata heerlijk.