bewaar
Zonnige maïsburgers met komkommersalade
Zonnige maïsburgers met komkommersalade
bewaar

Zonnige maïsburgers met komkommersalade

40 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

maïskorrels

100 g

witte tarwebloem

3

eieren

300 g

cervelaatworst

1 teen

knoflook

1

ui

2

komkommers

8

augurken zoetzuur

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Pureer de inhoud van 1 blikje maïskorrels in de keukenmachine met de bloem en de eieren. Doe het mengsel in een kom en schep het andere blikje maïskorrels, de cervelaatworst, de knoflook en de helft van de ui erdoor, breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Doe telkens 1 flinke lepel van het mengsel in de pan en bak het in 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Per keer kunnen er 6-8 burgers tegelijkertijd worden gebakken. Er is beslag voor ongeveer 24 burgers. Snijd de komkommer en augurk in blokjes. Klop een dressing van 1 eetlepel augurkenvocht met 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de komkommer om met de rest van de ui, de augurk en de dressing. Serveer bij de maïsburgers.

algemeenPrijs per persoon 1.20 (in 2007)