bewaar
Kip cajun met komkommersalade
Kip cajun met komkommersalade
bewaar

Kip cajun met komkommersalade

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2

komkommers

1

ui

3 el

wittewijnazijn

1 blik

ananasstukjes

2 el

olijfolie

1 schaal

kipfilet

1 el

kruidenmix

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommers in plakjes en schep ze om met de ui en de wijnazijn. Doe de ananasstukjes in een zeef en vang het ananassap op. Meng de ananasstukjes door het komkommermengsel en breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kipfilet met de kruidenmix en bak 10 min. aan beide kanten goudbruin. Voeg het ananassap toe en stoof de kipfilet afgedekt op laag vuur in 5 min. gaar. Neem de laatste minuut de deksel van de pan en laat het stoofvocht inkoken.

3

Verdeel de rijst en de kip cajun over 4 borden. Serveer met de komkommersalade.

tip

algemeenVoeg 1 uitgelekt blikje maiskorrels (198 g) aan de komkommersalade toe.