bewaar
Maïsburgertjes met komkommersalade
Maïsburgertjes met komkommersalade
bewaar

Maïsburgertjes met komkommersalade

40 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

maïs

3

eieren

300 g

cervelaatworst

1 theelepel

gemalen komijn

2

komkommers

4 grote

augurken

100 g

bloem

1 teentje

knoflook

1

ui

4 eetlepels

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Pureer 1 blikje maïs in de keukenmachine met de bloem en de eieren. Doe het mengsel in een kom en schep het andere blikje uitgelekte maïs, de cervelaatworst, komijn, de knoflook en de helft van de ui erdoor, breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Doe telkens 1 flinke lepel van het mengsel in de pan en bak het in 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Per keer kunnen er 6-8 burgertjes tegelijkertijd worden gebakken. Er is beslag voor ongeveer 24 burgertjes. Snijd de komkommer en augurk in blokjes. Klop een dressing van 1 eetlepel augurkenvocht met 2 el olie, en breng op smaak met zout en peper. Schep de komkommer om met de rest van de ui, de augurk en de dressing. Serveer bij de maïsburgertjes.