bewaar
Forel met aardappelpure en komkommersalade
Forel met aardappelpure en komkommersalade
bewaar

Forel met aardappelpure en komkommersalade

35 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardappels

4

forellen

2 eetlepels

zonnebloemolie

½

citroen

15 g

verse dille

2

komkommers

1

rode ui

100 g

volle kwark

30 g

rucolasla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Forellen wassen, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen. Forellen bestrooien met 1/2 tl zout en peper en in midden van oven in 15 min. laten garen. Olie, paar druppels citroensap, helft van dille en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Komkommer, ui en dressing mengen. Aardappels afgieten, tot puree stampen met kwark en op smaak brengen met zout, peper en rest van dille. Rucola en komkommersalade over vier borden verdelen. Forel met citroenplakjes en aardappelpuree ernaast serveren.