Forel in zoutkorst

Advertentie
Ingrediënten
- 2 pakken grof zeezout (a 300 g)
- 4 forellen (vers schaal a 2 stuks)
- 1 kilo vastkokende aardappels (zak 1 kilo)
- 750 g broccoli
- 200 g roomboter
- ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6. Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen. Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout. Ook iets bevochtigen en goed aandrukken. Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen. Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca. 10 minuten gaar koken. Boter smelten. Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren. Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen. Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.

Bereiden in zoutkorst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 0 g