bewaar
Forel in zoutkorst
Forel in zoutkorst
bewaar

Forel in zoutkorst

30 min. bereiden
25 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakken

grof zeezout

4

forellen

1 kilo

vastkokende aardappels

750 g

broccoli

200 g

roomboter

½ zakje

verse bieslook

½ zakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6. Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen. Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout. Ook iets bevochtigen en goed aandrukken. Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen. Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca. 10 minuten gaar koken. Boter smelten. Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren. Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen. Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.

tip

Bereiden in zoutkorst

Instructievideo - 01:47 min.