bewaar
Kip in zoutkorst
Kip in zoutkorst
bewaar

Kip in zoutkorst

20 min. bereiden
1 uur 50 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

sinaasappels

2 zakjes

verse Italiaanse kruidenmix

2

hele kippen

2

theezakjes

3 kilo

grof zeezout

3

eiwitten

1 theelepel

zwarte peperkorrels

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

4 eetlepels

verse peterselie

½ teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • braadslede

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp van de oranje schil en houd de rasp apart. Halveer de vruchten en stop ze met de kruidenmix in de buikholte van de kippen. Druk deze weer goed dicht. Maak een mengsel van de uit de zakjes gehaalde thee, het zeezout en de eiwitten. Verdeel een gedeelte ervan over de bodem van de braadslede en leg de kippen erop. Bedek elke kip goed met de rest van het zoutmengsel, druk goed aan en besprenkel ze met wat druppels water voor een extra stevige korst. Bak de kippen in de oven in 90 minuten gaar, en laat ze daarna buiten de oven nog 15-20 minuten rusten. Stamp in de vijzel de peperkorrels grof en meng ze met de olijfolie, peterselie, knoflook en apart gehouden sinaasappelrasp. Breek de zoutkorst aan tafel. Verwijder het zout en de huid. Verdeel de kippen over 8 borden en druppel er wat sinaasappelolie over.

Bereiden in zoutkorst

Instructievideo - 01:47 min.