bewaar
Zalm in zoutkorst
Zalm in zoutkorst
bewaar

Zalm in zoutkorst

Door de zoutkorst wordt de zalm extra zacht en smaakvol.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

grof zeezout

250 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

125 ml

kraanwater

8 g

verse dille

1

rode ui

600 g

verse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • braadslee

  • bakpapier

Door de zoutkorst wordt de zalm extra zacht en smaakvol.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier.

2

Meng het zout met de bloem. Splits het ei en voeg het eiwit met het water toe aan het zout. Meng alles door elkaar. De eidooier wordt niet gebruikt. Snijd de dille grof en snijd de ui in ringen.

3

Maak een laag van 1 cm dik, iets groter dan de zalmfilet, in de braadslee. Leg de zalm erop, bestrooi met peper, dille en ui. Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.

4

Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. net gaar. Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct. De zoutkorst wordt niet gegeten.

tip

combinatietipLekker met gekookte krieltjes en wortelsalade met honing en sinaasappel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.