bewaar
In bietensap gemarineerde zalm
In bietensap gemarineerde zalm
bewaar

In bietensap gemarineerde zalm

Geef de zalm een extra feestelijk tintje door ‘m te marineren in bietensap.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse zalmfilet

500 ml

bietensap

1 el

zonnebloemolie

2

middelgrote eieren

10 g

verse platte peterselie

1

kleine rode ui

2 el

extra vierge olijfolie

1

citroen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 15 cm)

Geef de zalm een extra feestelijk tintje door ‘m te marineren in bietensap.

Aan de slag

1

Leg de zalm in een schaal waar hij precies in past. Schenk er zo veel bietensap over tot de zalm onder staat. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de zonnebloemolie. Neem de zalm uit het sap en dep droog. Bestrooi met peper en zout en leg in de schaal. Zet de zalm ca. 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd zeer fijn.

3

Snijd de peterselieblaadjes fijn en snipper de ui heel fijn. Meng de peterselie, ui, ei en olijfolie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg 1 tl rasp en 2 tl sap toe aan het eimengsel.

4

Serveer de zalm met het eimengsel. Bestrooi eventueel met extra rasp en besprenkel met olijfolie.

tip

bereidingstipJe kunt 1 stuk zalm van 600 g gebruiken of 2 filets van 300 g. Hoe langer de zalm in het bietensap ligt, hoe mooier de kleur wordt.

In bietensap gemarineerde zalm

Instructievideo - 02:36 min.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.