Aard­ap­pel­sa­la­de met biet­jes en zalm

De waanzinnige kleuren in deze salade laten alle verschillende smaken zien: lekker!

(15) waardeer
hoofdgerecht De waanzinnige kleuren in deze salade laten alle verschillende smaken zien: lekker! 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukjes van 2 cm en kook in een pan met water en eventueel zout 12 min. Kook de erwten de laatste 8 min. mee.
  2. Schil ondertussen de bieten en snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ui, het citroenrasp en 2 el (per 4 personen) citroensap door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille grof. Giet de aardappelen en doperwten af en meng met de dille en de olie. Breng op smaak met peper.
  3. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Breek de zalm in grove stukken. Verdeel de aardappelen, bietjes, waterkers en zalm over de kommen. Serveer direct. Lekker met extra partjes citroen.

bereidingstip:

Je kunt deze salade tot en met stap 2 maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Laat de aardappelsalade volledig afkoelen en bewaar apart van de bietjes afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met bietjes en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met biet­jes en zalm

1
1
  • 750 g pommes gourmandine
  • 200 g verse doperwten

Snijd de aardappelen in stukjes van 2 cm en kook in een pan met water en eventueel zout 12 min. Kook de erwten de laatste 8 min. mee.

2
2
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen

Schil ondertussen de bieten en snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 7½ g verse dille

Meng de ui, het citroenrasp en 2 el (per 4 personen) citroensap door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille grof.

4
4
  • 2 el extra vierge olijfolie

Giet de aardappelen en doperwten af en meng met de dille en de olie. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 75 g waterkers
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Breek de zalm in grove stukken.

6
6

Verdeel de aardappelen, bietjes, waterkers en zalm over de kommen. Serveer direct. Lekker met extra partjes citroen.

bereidingstip:

Je kunt deze salade tot en met stap 2 maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Laat de aardappelsalade volledig afkoelen en bewaar apart van de bietjes afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.