Aardappelsalade met bietjes en zalm
De waanzinnige kleuren in deze salade laten alle verschillende smaken zien: lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g pommes gourmandine
- 200 g verse doperwten
- 500 g gekookte rode bieten
- 1 kleine rode ui
- 1 citroen
- 7½ g verse dille
- 2 el extra vierge olijfolie
- 75 g waterkers
- 250 g warmgerookte zalmstukken
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aardappelen in stukjes van 2 cm en kook in een pan met water en eventueel zout 12 min. Kook de erwten de laatste 8 min. mee.
- Schil ondertussen de bieten en snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ui, het citroenrasp en 2 el (per 4 personen) citroensap door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille grof. Giet de aardappelen en doperwten af en meng met de dille en de olie. Breng op smaak met peper.
- Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Breek de zalm in grove stukken. Verdeel de aardappelen, bietjes, waterkers en zalm over de kommen. Serveer direct. Lekker met extra partjes citroen.
bereidingstip:
Je kunt deze salade tot en met stap 2 maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Laat de aardappelsalade volledig afkoelen en bewaar apart van de bietjes afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 440 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Aardappelsalade met bietjes en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelsalade met bietjes en zalm
- 750 g pommes gourmandine
- 200 g verse doperwten
Snijd de aardappelen in stukjes van 2 cm en kook in een pan met water en eventueel zout 12 min. Kook de erwten de laatste 8 min. mee.
- 500 g gekookte rode bieten
- 1 kleine rode ui
- 1 citroen
Schil ondertussen de bieten en snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- 7½ g verse dille
Meng de ui, het citroenrasp en 2 el (per 4 personen) citroensap door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille grof.
- 2 el extra vierge olijfolie
Giet de aardappelen en doperwten af en meng met de dille en de olie. Breng op smaak met peper.
- 75 g waterkers
- 250 g warmgerookte zalmstukken
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Breek de zalm in grove stukken.
Verdeel de aardappelen, bietjes, waterkers en zalm over de kommen. Serveer direct. Lekker met extra partjes citroen.
bereidingstip:
Je kunt deze salade tot en met stap 2 maximaal 3 dagen van tevoren bereiden. Laat de aardappelsalade volledig afkoelen en bewaar apart van de bietjes afgedekt in de koelkast.