bewaar
Salade met bietjes, zalm, sinaasappel en munt
Salade met bietjes, zalm, sinaasappel en munt
bewaar

Salade met bietjes, zalm, sinaasappel en munt

Lunch-salade to go: mix linzen, sinaasappel, rode biet, munt en zalm in een bakje. Smakelijk & makkelijk!

5 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 tl

korianderzaad

200 g

linzen in blik

2

sinaasappels

250 g

gekookte mini rode biet

7½ g

verse munt

2 el

extra vierge olijfolie

125 g

warmgerookte zalmfilet

Lunch-salade to go: mix linzen, sinaasappel, rode biet, munt en zalm in een bakje. Smakelijk & makkelijk!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur, rooster het korianderzaad 2 min. en laat afkoelen.

2

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op. Snijd de bieten in partjes en de munt fijn. Meng de olie door het opgevangen sinaasappelvocht met peper en zout.

3

Schep de sinaasappel om met de biet, munt, dressing en het korianderzaad. Verdeel over de bakjes. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.

vegatipVervang de zalm door 2 (zacht)gekookte eieren.