bewaar
Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
bewaar

Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd

Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.

15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

800 g

linzen in blik

200 g

verse spinazie

2

puntpaprika's

10 g

verse dille

20

kapperappeltjes

125 g

warmgerookte zalmfilet

1 el

Maille dijonmosterd originale knijpfles

1 el

extra vierge olijfolie

Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.

Aan de slag

1

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.

2

Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el (per 4 personen) van het vocht op. Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.

3

Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

tip

bereidingstipVind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.