Lin­zen­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm & mos­terd

Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.

(7) waardeer
bijgerecht Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm. 2 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de babyspinazie grof en de dille fijn.
  2. Meng de linzen met de rode ui, spinazie, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukken erover. Besprenkel met de mosterd en breng op smaak met peper.

kookstaptip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met warmgerookte zalm & mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm & mos­terd

1
1
  • ½ rode ui

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen.

2
2
  • 400 g linzen in blik
  • 100 g babyspinazie
  • 5 g verse dille

Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de babyspinazie grof en de dille fijn.

3
3
  • 10 kapperappeltjes

Meng de linzen met de rode ui, spinazie, dille en kapperappeltjes.

4
4
  • 125 g warmgerookte zalmfilets

Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukken erover.

5
5
  • ½ el Maille dijonmosterd originale knijpfles

Besprenkel met de mosterd en breng op smaak met peper.

kookstaptip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.