Zalm met kruidenkorst
Geef je zalm ook een warme jas. Van peterselie en panko, bijvoorbeeld.

Advertentie
Ingrediënten
- ½ teen teen knoflook
- 1 citroen
- 20 g verse platte peterselie
- 25 g panko Japans paneermeel
- 1 middelgroot ei
- 650 g verse zalmfilet aan een stuk
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Halveer de citroen, rasp de gele schil van een citroenhelft en snijd de andere helft in schijfjes. Snijd de peterselie fijn. Meng met de knoflook en 1 el citroenrasp per 4 personen. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt). Meng het eiwit door het peterseliemengsel. Leg de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep het eiwitmengsel er op.
- Bak de zalm in het midden van de oven, 15 min. bij een plat stuk en 20 min. bij een dikker stuk. Neem de zalm uit de oven, leg voorzichtig op een platte schaal en serveer met de schijfjes citroen.
bereidingstip:
Je kunt het peterseliemengsel een halve dag van tevoren maken. Meng het eiwit er pas door net voordat de zalm de oven in gaat.
combinatietip:
Lekker met gekookte bospeen.

Zalm met kruidenkorst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 110 mg
Ook te zien in
Zalm met kruidenkorst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm met kruidenkorst

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- ½ teen teen knoflook
- 1 citroen
Pers de knoflook. Halveer de citroen, rasp de gele schil van een citroenhelft en snijd de andere helft in schijfjes.

- 20 g verse platte peterselie
- 25 g panko Japans paneermeel
Snijd de peterselie fijn. Meng met de knoflook en 1 el citroenrasp per 4 personen. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 1 middelgroot ei
Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt). Meng het eiwit door het peterseliemengsel.

- 650 g verse zalmfilet aan een stuk
Leg de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep het eiwitmengsel er op.

Bak de zalm in het midden van de oven, 15 min. bij een plat stuk en 20 min. bij een dikker stuk.

Neem de zalm uit de oven, leg voorzichtig op een platte schaal en serveer met de schijfjes citroen.
bereidingstip:
Je kunt het peterseliemengsel een halve dag van tevoren maken. Meng het eiwit er pas door net voordat de zalm de oven in gaat.
combinatietip:
Lekker met gekookte bospeen.