bewaar
Warmgerookte zalm met gremolata
Warmgerookte zalm met gremolata
bewaar

Warmgerookte zalm met gremolata

Punten scoren met vis op de barbecue.

25 min. bereiden
30 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

6 personen

800 g

verse zalmfilet aan een stuk

2 el

lemon pepper

1

citroen

1 teen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

50 ml

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • rooksnippers

  • barbecue met deksel

  • aluminium grillbakje

Punten scoren met vis op de barbecue.

Aan de slag

1

Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze gloeit naar 1 kant. Leg de zalm in de aluminium schaal en bestrooi met wat zout en de lemon pepper.

2

Strooi een handje rooksnippers op de kolen. Laat de zalm op het deel waar geen houtskool onder ligt 15-20 min. roken en garen met de deksel gesloten. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan het citroenrasp. Breng op smaak met zout. Neem de vis van het vuur en serveer met de gremolata.

tip

Warmgerookte zalm met gremolata

Instructievideo - 01:52 min.

Roken op de barbecue

Instructievideo - 01:01 min.