bewaar
Gremolata
Gremolata
bewaar

Gremolata

Mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.

5 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1 teen

knoflook

10 g

verse platte peterselie

50 ml

extra vergine olijfolie

Mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook fijn en de blaadjes peterselie. Meng het citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipJe kunt de gremolata 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker over Italiaans stoofvlees, gegrilde kip of vis of de pastasalade met wortel, feta & sinaasappel.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.