bewaar
Gegrilde visspiesjes met gremolata
Gegrilde visspiesjes met gremolata
bewaar

Gegrilde visspiesjes met gremolata

Gremolata is een echte Italiaanse smaakmaker van citroen, knoflook en peterselie. Lekker bij vis!

40 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3 tenen

knoflook

3

citroenen

40 g

verse platte peterselie

8 el

traditionele olijfolie

260 g

verse tonijnsteak

450 g

diepvries reuzengarnaal

150 g

koelvers gekookte mosselen

1 bosje

salade-ui

150 g

Fiorucci pancetta

Dit heb je nodig

  • houten satéprikkers

  • barbecue of grillpan

Gremolata is een echte Italiaanse smaakmaker van citroen, knoflook en peterselie. Lekker bij vis!

Aan de slag

1

Week de satéprikkers in koud water. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en rasp van 2/3 van de vruchten de schil en pers 1/3 van de vruchten uit. Snijd de peterselie heel fijn. Meng de knoflook, peterselie en het citroenrasp en doe de helft in een kommetje, dit is de gremolata. Meng de andere helft met de olie, het citroensap en een theelepel peper per uitgeperste citroen.

2

Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm. Meng de tonijn, de garnalen en het mosselvlees elk met 1/3 van de knoflook-citroen-peterselie-olie. Snijd de rest van de citroenen in 8 partjes. Snijd de salade-ui in stukjes van 3 cm.

3

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de plakjes pancetta in de lengte en wikkel elke mossel in een reepje pancetta. Rijg 3 mosselen aan een satéprikker. Rijg 2 stukken tonijn met een partje citroen ertussen aan een prikker. Rijg 3 garnalen en 3 stukjes salade-ui om en om aan een prikker. Herhaal dit tot alle vis op is.

4

Gril alle visspiesjes in ca. 2 min. per kant goudbruin. Verdeel ze over een grote platte schaal en bestrooi met de gremolata.

tip

combinatietipLekker met peperonata. Het recept vind je elders op deze website.