bewaar
Gegrilde zalm met zeezout
Gegrilde zalm met zeezout
bewaar

Gegrilde zalm met zeezout

25 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zalmfilet

300 g

pandanrijst

1 zakje

verse dille

1

citroen

1 eetlepel

grof zeezout

5 eetlepels

olijfolie

1

rode ui

1 zak

gebroken sperziebonen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Zalm op kamertemperatuur laten komen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Dille fijnsnijden. Citroen uitpersen. Dressing kloppen van citroensap, 4 el olie, dille, zeezout en peper naar smaak. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken en afgieten. Sperziebonen mengen met ui en helft van citroendressing. Grillpan verwarmen. Zalm (met keukenkwasttje) dun bestrijken met rest van olie. Vis in 6 min. nét gaar grillen, halverwege draaien (kern mag glazig blijven). Zalmfilet in schuine plakken snijden en royaal bestrooien met zeezout en peper. Zalmfilet serveren met rest van citroendressing, sperziebonensalade en rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde zalm met zeezout

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig