Gegrilde zalm met zeezout

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g zalmfilet
- 300 g pandanrijst
- 1 zakje verse dille (15 g)
- 1 citroen
- 1 eetlepel grof zeezout (doos a 500 g)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm op kamertemperatuur laten komen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Dille fijnsnijden. Citroen uitpersen. Dressing kloppen van citroensap, 4 el olie, dille, zeezout en peper naar smaak. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken en afgieten. Sperziebonen mengen met ui en helft van citroendressing. Grillpan verwarmen. Zalm (met keukenkwasttje) dun bestrijken met rest van olie. Vis in 6 min. nét gaar grillen, halverwege draaien (kern mag glazig blijven). Zalmfilet in schuine plakken snijden en royaal bestrooien met zeezout en peper. Zalmfilet serveren met rest van citroendressing, sperziebonensalade en rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 67 g
- vet 33 g