bewaar
Gegrilde zalm met zeezout
Gegrilde zalm met zeezout
bewaar

Gegrilde zalm met zeezout

25 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zalmfilet

300 g

pandanrijst

1 zakje

verse dille

1

citroen

1 eetlepel

grof zeezout

5 eetlepels

olijfolie

1

rode ui

1 zak

gebroken sperziebonen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Zalm op kamertemperatuur laten komen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Dille fijnsnijden. Citroen uitpersen. Dressing kloppen van citroensap, 4 el olie, dille, zeezout en peper naar smaak. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken en afgieten. Sperziebonen mengen met ui en helft van citroendressing. Grillpan verwarmen. Zalm (met keukenkwasttje) dun bestrijken met rest van olie. Vis in 6 min. nét gaar grillen, halverwege draaien (kern mag glazig blijven). Zalmfilet in schuine plakken snijden en royaal bestrooien met zeezout en peper. Zalmfilet serveren met rest van citroendressing, sperziebonensalade en rijst.