Fo­rel in zee­zout

(26) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen met de citroenolie, verdeel de helft van de dille over de buikholten en bestrooi met (versgemalen) peper. Meng het zeezout met het eiwit. Bedek de bodem van de ovenschaal met een deel van het zoutmengsel. Leg de forellen erop en dek ze af met de rest van het zoutmengsel; zorg ervoor dat alle vis bedekt is. Bak de forellen in 25 minuten in de oven gaar. Haal de forellen uit de oven, neem ze voorzichtig uit de zoutkorst en verwijder vel en graat. Serveer met de rode peper en mango. Lekker met broccoli met sinaasappelkruim (zie www.ah.nl/recepten).

Tip:

Forel is op zijn lekkerst als je 'm met vel en al bereidt. de graat geeft namelijk extra smaak af. En pak je de forel in zout in, dan kunnen sappen en geuren niet ontsnappen. gebruik wel grof zeezout; fijn zout maakt de vis te vochtig en te zout van smaak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.