bewaar
Gevulde forel uit het oosten
Gevulde forel uit het oosten
bewaar

Gevulde forel uit het oosten

1 uur bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2 struikjes

paksoi

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

sesamolie

4 eetlepels

sesamzaad

1½ eetlepel

Japanse sojasaus

4

forellen

grof zeezout

½ eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenpapier

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

1

Peper schoonmaken en in reepjes snijden. 4 Paksoibladeren met steel achterhouden, rest van paksoi schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en peperreepjes ca. 1 minuut fruiten. Paksoi toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut beetgaar bakken. 1 Eetlepel sesamolie, sojasaus en 2 eetlepels sesamzaad door paksoi mengen. Eventueel schaal afgedekt in koelkast zetten. Ovenschaal invetten. Forellen afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Buiken vullen met paksoi en forellen naast elkaar in ovenschaal leggen. Bestrijken met rest van sesamolie. Rest van sesamzaad erover strooien en grof zeezout erboven malen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Schaal uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Schaal in midden van oven schuiven en forellen in ca. 15 minuten gaar bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Paksoibladeren op borden leggen en hierop forellen leggen. Serveren met mie of Kantonese roerbakrijst.