bewaar
Forel met varkensvlees
Forel met varkensvlees
bewaar

Forel met varkensvlees

55 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

forellen

50 g

spekblokjes

150 g

half-om-halfgehakt

2 eetlepels

oestersaus

2 eetlepels

lichte sojasaus

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

droge sherry

1

bosuitje

4 cm

gemberwortel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, lage ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Vissen afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier. Vissen met een scherp mes aan beide zijden elke 2 cm kruislings inkerven. In keukenmachine spekblokjes fijnhakken. Gehakt toevoegen en machine kort laten draaien. In kommetje oestersaus, sojasaus, olie, sherry en peper naar smaak mengen en 3 eetlepels door gehaktmengsel scheppen. Buikholten van forellen vullen met gehakt en forellen in ovenschaal leggen. Bosui en gember in luciferdunne reepjes snijden en over vis strooien. Rest van sausje erover schenken. In midden van oven forel in 25-30 minuten gaar laten worden. Als bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie. Serveren met roergebakken mihoen en roergebakken Chinese kool.