bewaar
Parelballetjes
Parelballetjes
bewaar

Parelballetjes

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

sushirijst

½

bleekselderij

200 g

half-om-halfgehakt

1 cm

verse gemberwortel

½ el

maizena

1 el

droge sherry

4

Chinese kool

4 el

sojasaus

1 el

zoete chilisaus

1 el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • wok met stoomrekje en bolle deksel, 2 stapelbare bamboe stoommandjes

Aan de slag

1

Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken. Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden. In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden. Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen. Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken. Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen. Mandjes op elkaar stapelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster. Water aan de kook brengen. Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok. Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen. In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren. Parelballetjes in stoommandje serveren. Dipsausje erbij zetten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Parelballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig