bewaar
Wontondriehoekjes
Wontondriehoekjes
bewaar

Wontondriehoekjes

35 min. bereiden
2 uur wachten
41waarderingen

Ingrediënten

15 porties

5 vellen

filobladerdeeg

75 g

spinazie

150 g

half-om-halfgehakt

2 eetlepels

sojasaus

1 theelepel

sesamolie

1 theelepel

sherry

1 theelepel

suiker

1 teentje

knoflook

tabasco

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Filobladerdeeg in ca. 2 uur ontdooien. Spinazie in zeef laten ontdooien. Gehakt mengen met sojasaus, sesamolie, sherry en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen, op smaak brengen met tabasco. Vocht uit spinazie drukken en door gehakt mengen.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Vel filobladerdeeg in lengte in 3 repen snijden. Reep dun met olie besmeren. Lepeltje vulling op onderkant scheppen. Vulling diagonaal in filodeeg om en om tot driehoekje vouwen. Dit met rest van filobladerdeeg herhalen. Bovenkant van driehoekjes met olie bestrijken en door sesamzaad halen. Op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 15 minuten lichtbruin bakken. Driehoekjes warm of koud serveren.