Zalm in fi­lo­deeg

De combi van zalm en dille is niet voor niets klassiek. En het knapperige filodeeg eromheen... heerlijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(400) waardeer
hoofdgerecht De combi van zalm en dille is niet voor niets klassiek. En het knapperige filodeeg eromheen... heerlijk! 4 personen
3 400

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de peper en zeezout naar smaak.
  2. Roer in een kom de fijngesneden dille met de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalm met de kruidenricotta.
  3. Leg 3 van de 5 vellen filodeeg dakpansgewijs op elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elke plak dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de zalm midden op het filodeeg en vouw het losjes om de vis heen. Leg de laatste vellen filodeeg op de zalm en vouw aan de onderkant dicht.
  4. Splits het ei. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met de eidooier en de olie. Strooi er zeezout naar smaak over.
  5. Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog rosé zijn.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm in filodeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in fi­lo­deeg

1
  • 5 vellen diepvries filodeeg

Leg het ontdooide filodeeg tussen een natte theedoek om uitdroging te voorkomen.

2
  • 650 g verse zalmfilets
  • 1 mespunt grof zeezout

Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de peper en (zee)zout.

3
  • 15 g verse dille
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 100 g ricotta

Snijd de dille fijn. Roer in een kom de dille met de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bestrijk de zalm met de kruidenricotta.

5
  • 3 el traditionele olijfolie

Leg 3 van de 5 vellen ontdooid filodeeg dakpansgewijs op elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elke plak dun met olie.

6

Verwarm de oven voor op 175 °C.

7

Leg de zalm midden op het ontdooide filodeeg en vouw het losjes om de vis heen.

8

Leg de rest van het deeg op de zalm en vouw aan de onderkant dicht.

9
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei en klop de eidooier los.

10
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk het zalmpakketje dun met de eidooier, 1 el olie en bestrooi met zeezout.

11

Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat en bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin. De binnenkant mag nog rosé zijn.

12

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.