bewaar
Kipfilet in filodeeg
Kipfilet in filodeeg
bewaar

Kipfilet in filodeeg

Snel, lekker en ‘impressive’. Voor als je – onverwacht – eters krijgt.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 vellen

diepvries filodeeg

1

gele paprika

400 g

kipfilet

6 el

verse groene olijventapenade

½ el

traditionele olijfolie

Snel, lekker en ‘impressive’. Voor als je – onverwacht – eters krijgt.

Aan de slag

1

Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de paprika en kipfilet in stukjes. Meng de paprika met de kip. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in.

4

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

tip

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.