bewaar
Zalmhaasje in filodeeg
Zalmhaasje in filodeeg
bewaar

Zalmhaasje in filodeeg

Deze vispakketjes kun je ook je gasten prima voorzetten.

15 min. bereiden
25 min. wachten
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 vellen

diepvries filodeeg

4

verse zalmhaasjes

1

citroen

6 el

olijfolie extra vierge

30 g

verse basilicum

2

bosuien

4 el

Griekse yoghurt

3 el

mayonaise

1 el

geraspte mierikswortel in pot

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • glaasjes

Deze vispakketjes kun je ook je gasten prima voorzetten.

Aan de slag

1

Laat het filodeeg ontdooien, leg het onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap met 5 el olie.

2

Spreid 4 vellen filodeeg uit en bestrijk dun met olie. Verdeel het basilicum over het filodeeg. Leg er weer 4 vellen filodeeg op en bestrijk dun met olie. Leg de zalm met de roze kant naar beneden erop. Hak de bosuitjes fijn. Meng de rest van het basilicum met de bosui, 1 el olie en peper en zout. Verdeel dit over de zalm. Vouw het filodeeg langs de zalm naar boven dicht tot pakketjes. Leg met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk dun met olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

3

Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de saus in de glaasjes. Garneer met een basilicumblad en serveer bij de zalmpakketjes.

tip

combinatietipLekker met aardappelen uit de oven: snijd 8 iets kruimige aardappelen in de lengte in partjes. Schep ze om met 2 el olijfolie, 1 teen fijngehakte knoflook, 2 tl paprikapoeder en 1 el munt. Bestrooi de aardappelparten met grof zeezout en bak ze 25 min. op 200 °C in de oven.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.