Kip in zoutkorst
Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg grof zeezout
- 500 g tarwebloem
- 5 tenen knoflook
- 2 middelgrote eieren
- 350 ml koud water
- 1 hele kip (ca. 1.2 kg)
- 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
Keukenspullen
- braadslee
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.
- Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.
- Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.
- Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel. Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.
- Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten. Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.
serveertip:
Lekker met roomzuurkool met appel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Kip in zoutkorst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 845 mg
Ook te zien in
Kip in zoutkorst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip in zoutkorst

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 1 kg grof zeezout
- 500 g tarwebloem
- 5 tenen knoflook
Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.

- 2 middelgrote eieren
- 350 ml koud water
Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.

- 1 hele kip
- 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.

Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel.

Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.

Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten.

Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller. De korst eet je niet op.

Lekker!
serveertip:
Lekker met roomzuurkool met appel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.