bewaar
Kip in zoutkorst
Kip in zoutkorst
bewaar

Kip in zoutkorst

Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip.

10 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
10 min. wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grof zeezout

500 g

tarwebloem

5 tenen

knoflook

2

middelgrote eieren

350 ml

koud water

1

hele kip

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

Dit heb je nodig

  • braadslee

Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.

2

Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.

3

Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.

4

Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel. Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.

5

Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten. Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.

tip

serveertipLekker met roomzuurkool met appel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Kip in zoutkorst

Instructievideo - 02:29 min.

Bereiden in zoutkorst

Instructievideo - 01:47 min.